dCelah kehidupan 180: Muhamad Aliff (28) Melaka

31/10/19: Mohamad Aliff B. Mohd Diah (28), Dari Kg Ramuan China Besar, Masjid Tanah,

Melaka

KELUARGA KENTAL

dD mendapat paggilan dari abangnya ‘Lan’ @Roslan (panggilan di kampung), nama rasmi nya Tajul…”saya nak bawa adik untuk buat kaki palsu… sekarang kami kat IJN bawa mak,

nanti petang kami sampai”. Mereka datang bersama seorang lagi adik bungsunya, Najib.

“Ibu pun pakai kaki palsu, dia ada dalam kereta … dia tak turun”

✍️Najib lulusan kejuruteraan mekanikal, tidak bekerja kerana menjaga ibu dan abangnya.

✍️Kaki palsu Mohamad Aliff di bayar oleh abang dan kakaknya👍👍👍

“SAYA RASA SANGAT DOWN…. TETAPI SANGAT BERTUAH kerana KELUARGA SEMAKIN KUAT MENYOKONG SAYA”…..

🙏salute kepada keluarga kecil ini🙏

903869C8-8357-4A9E-8E17-7130DEB3A73B

23/11/19: Mohamad Aliff B. Mohd Diah (28), sekali lagi Aliff di iringi KELUARGA KENTAL  nya sampai ke bengkel dD.

DI PERMUDAHKAN

Tanpa banyak ubahsuai dan trouble shooting, Aliff kemudiannya bertatih di palang selari, kemudian menggunakan walking frame….. di bantu di beri petua pula oleh Azizi, OKU amputee kemalangan, pelanggan yang kebetulan ada di bengkel hari ini.

Aliff seakan-akan tidak mahu berhenti berjalan:

“Dah lebih setahun dia tak berjalan seperti ini”, kata ibunya.

“Cukup! , jangan terlalu membebankan kaki tu, perlu beransur-ansur tambah jarak melangkah….” dD melarang.

“Nak ke Taman Medan pula ni” Keluarga ini melayan Ibu dan adik mereka yang tiada kaki ini… Selepas memberikan sampul berisi wang bayaran untuk kaki palsu untuk adik mereka Aliff

🙏salute untuk mereka🙏

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close