d celah kehidupan 134: Kumanan (28) Rawang

27/6/19: Kumanan A/L Theventharan (28), No.5, Jalan Teratai 15E, Taman Bukit Teratai, Sg Choh, Rawang. Datang bersama isteri Thanaletchumy A/P Raja Gupal, Bapa Theventharan (55), dan ibu nya Kailammah.

PEMANDU LORI

Kumanan adalah pemandu lori, bapanya juga adalah pemandu lori. Kumanan tidak lagi dapat bekerja, bapanya terus bekerja membawa lori. Dulu jarak jauh kini kawasan berdekatan sahaja, “saya ada macam-macam penyakit… termasuk masalah jantung. Tak berani jalan jauh” kata bapanya.

Ironiknya, Kumanan yang masih muda, hilang pekerjaan sebagai pemandu lori. Ironik kedua, dia hilang pekerjaan sewaktu nak pergi kerja, motosikal yang di tunggangnya terlibat dengan kemalangan, hilang kaki kiri (bawah lutut)♿️

DIA BERTUAH

Tanpa pekerjaan, tiada pendapatan…. dia dan isteri menumpang tinggal di rumah ibu bapanya (Dia Anak TUNGGAL). Sekarang, isterinya menjual nasi lemak di tepi jalan untuk menampung perbelanjaan keluarga 4 orang ini (suami dan mertua). Tetapi mereka tidak mampu mendapatkan kaki palsu untuk Kumanan (kaki palsu sedia adanya sudah rosak).

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close