d celah kehidupan 119: Zakiar (seremban)

3/4/19: Zakiar B. Md Nor (55), 119, Jalan Sri Wangi, Taman Suliana, Seremban datang bersama isteri dan anak-anak.  Di amputasi pada mac 2017 setelah kemalangan jalanraya dan ada pula kencing manis.

OKU bantu OKU

Ustaz Azam yang datang pada 26/3/19 untuk ukur, menghubungi dD semula kerana dia berhasrat membantu rakan lamanya. 

“ustaz Azam adalah boss saya semasa kami bertugas di Pejabat Agama Negeri sembilan… dia layan kami macam saudaranya, hingga sekarang. Saya malu bila dia nak bantu saya ni”….. Ustaz Azam membayar untuk sahabat nya ini. ✍️moga ustaz di berkati Nya✍️

AKTIF DAN CERIA

Zakiar, kuat berceloteh dan bergurau, “seminggu je dia murung.. tak nak cakap, berat badan dari 75kg turun ke 50kg..keluarga dan rakan2 memberi semangat… pastu, dia pun kembali ceria … sekarang dah asyik keluar semula”, kata isterinya Pn Rosnani. 

Zakiar, pernah bertugas Jabatan agama, di pejabat daerah Port Dickson, kini di JBA… “saya notice server, jadi kerja luar je, tonggang motor je… suka aktiviti luar, sukan, mancing… aksiden pun masa nak pergi latih bola tampar … aktiviti luar tu hiburan saya”

Rupanya dia wakil NS dalam bolasepak Piala Razak… “saya reserve saja” katanya merendah diri.

D52E6FA9-409B-4497-97A7-6D2A0BB1C6A1

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close