d celah kehidupan 111: Pn Nor Azlan (KL)

PERCUMA (di cadangkan)

13/3/19: Pn Nor Azlan Binti Hassan (54), Blok 25-02-03, Sri Sentosa, Batu 6 1/2, Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur.  Di amputasi pada mei 2018, di HKL akibat kencing manis. … dia TIDAK BEKERJA

KELUARGA KECIL DI TENGAH KOTA

  1. Mat Aris (71), Suami , dah 4 tahun TIDAK BEKERJA. Berasal Temerloh, sejak remaja ke KL, bekerja kilang. Kemudian kerja ‘jaga’ sehingga tidakndi benarkan lagi 4 tahun lalu . Sebagai ketua keluarga. pendapatan sekarang hanya bantuan Baitulmal KL RM 500.00 sebulan. (Terima kasih Baitulmal KL ✅)
  2. Mohd Daniel (19). anak sulung. Sedang praktikal dari balajar akaun di Kolej Vokasional Kajang.
  3. Wildaniah (18), anak kedua, masih belajar di Kolej Profesional Baitulmal. 
  4. Mohd Firdaus (17),anak, bersekolah di SMK Taman Yarl, tingkatan 5. (PENDIDIKAN  KHAS  pembelajaran)
  5. Amir Safuan (16), SMK Petaling

PERLU BANTUAN

  1. JIka perlu ke hospital HKL (setiap bulan untuk rawatan susulan) atau ke klinik Taman medan (susulan kencing manis. 3 bulan sekali)… “saya akan di dukung oleh anak ( Amir safuan) turun dan naik tangga   dari tingkat 2 ni”. (salute pada Amir)
  2. Kenderaan untuk bawa isteri bergantung kepada ehsan saudara atau jiran yang membantu (salute kpd yang bantu)
  3. “Kami hidup perlu amat berjimat dengan apa yang ada…. Alhamdulillah flat kos rendah RM 25,000 yang saya beli masa kerja kilang dulu sempat saya selesaikan bayaran.✅  TAPI saya tak mampu nak bayar kaki palsu untuk isteri saya, walaupun harga diskaun 50%.”, Rintih ketua keluarga (Mat Aris)

C1A57D8E-35B5-463A-B918-95537F4522F0

Dia datang untuk fitting pada 30/3/19..

BERSEMANGAT DAN TERUJA

Sebaik di pakai kan kaki palsunya.. dia terus melangkah di palang selari. Dia memberitahu tapak ni anjal… “pakai yang di cuba latih kat hospital tu dulu keras je”. Dia kemudian berjalan berputar-putar menggunakan walking frame… hingga tak sedar nak langgar suami yang tercegat di depannya 😂

“Boleh Naik Tangga ke?” Soal nya lagi

Dia terus teruja (maklumlah, dah hampir setahun dia terkurung di tingkat 3 berkenaan. Kalau perlu ke hospital atau klinik, anaknya. Amir atau kini Daniel akan MENDUKUNG ibunya ke bawah dan kemudian MENDUKUNG naik semula)

TETAPI…”Jangan gopoh, Jangan terlalu teruja, Jangan banyak sangat berjalan… kemungkinan akan sakit, kulit melecet .. akan lambat pulih… boleh jadi pastu fobia”. Berkali-kali dD menasihat nya….. 

1BDCD9F3-14BA-4E2C-91E5-2642B61B597B

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close