dD celah kehidupan 90: Saadah (Selama,perak)


KAMI BAYAR UNTUK IBU KAMI”
26/12/18: Pn Saadah Bt Majid (71) , No.16, Kampung Baru, Sg. Terap Luar, Selama, Perak . Datang bersama anak bungsu nya (Nurliana) menantu (Helmi @Along) dan cucunya. Ukur di rumah anak di kemunting pada 4/12/18.


GIGIH, CEKAL, POSITIF DAN CERIA
retro masa ukur: Dia terus membuat kueh dan menjual kueh di gerai depan rumahnya walau sudah berusia emas, walau kencing manis dan di amputasi. 
HARI INI: selepas pakai, fitting dan jajar:
Dia bangun sendiri dari kerusi roda di palang selari (berusia 71 tahun, dah 2 tahun di kerusi roda dan katil). Tangannya kuat kerana terus aktif menghuli tepung untuk kueh.✅
Selepas berjalan di palang selari dan kemudian menggunakan walking frame, dia boleh duduk sendiri di kerusi roda tanpa bantuan … walau dengan sukar, dia mahu membuat sendiri ‼️. “kalau saya dah tak mampu buat sendiri… baru hangpa kena tolong”✅
“Kita kena tau, kita tua dan berpenyakit… tak boleh berjalan terus macam orang muda”…. merujuk pelanggan muda muhammad Syamir yang ada di bengkel dD sewaktu dia tiba.
Kepada soalan “Hari Ni Jalan jauh tak letih ke❓”. Dia tetap positif… “Seronok depa bawa jalan ni… tadi tenguk muzium, tenguk kuala lumpur… cuma tak nampak Batu Caves je tadi😂”
✅Anak2 nya MEMBIAYAI kaki palsu ibu ini✍️


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close