dD celah kehidupan 83&84: Saiful&Shahrol (gombak)

p

31/5/19: Mohd Saiful Nizam (34) DAN dari No. 185 Batu 11, Jalan Gombak KL, datang untuk fitting bersama isteri dan anak. Adiknya Muhd Shahrol Nizam (31), tidak dapat datang bersama. Mereka menjadi OKU akibat kemalangan pada tahun 2000 (dah 18 tahun). Mereka mempunyai kaki palsu tetapi dah lebih 16 tahun tak digunakan kerana dah rosak‼️…..

ALANGKAH SUKAR NYA NAK DATANG…😢

dD mengambil ukuran di rumah mereka pada hujung tahun lepas (20/11/18). Kaki palsu mereka siap dan di maklumkan untuk datang fitting 2 minggu selepas itu…. dalam tempuh 6 bulan itu, mereka telah beberapa kali menangguh dan menukar tarikh untuk datang fitting.

“OKU macam kami ni susah nak bergerak, kena ada kenderaan dan orang yang bawa. Hari ni saya nekad ajak isteri datang juga kerana selepas ni saya nak ke Hospital (HKL) kerana tulang belakang saya dah mula sakit semula”……

“INI PUN, saya boleh datang seorang saja, adik saya kena datang lain kali” (Adiknya, Shahrul Nizam tidak datang

bersama)

Soket Kaki palsu untuknya adalah versi polypaip dengan rekabentuk terbuka. “Saya tak rasa sakit seperti kaki palsu yang di sumbangkan kepada saya sebelum ini. CUMA lutut ni tak macam yang dulu tu”, katanya. Memang komponen lutut ini tidak sebaik yang dia miliki sebelum ini. Beberapa kali di membengkukkan kaki kirinya dan berdiri di atas kaki palsu (kanan)… untuk menguji kesesuaian soket dan keupayaan kakinpalsu itu menampung berat badannya…. Alhamdulillah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close