dD celah kehidupan 29: Basir Ahmad (Muar)

dD menerima whatapps pada 17/5/18, bertanyakan kaki palsu untuk dirinya. Dia memberikan gambar dan dD memberi tahu boleh buat..

BC0D9ADB-F8EA-434E-BF89-04CF3F64DB72

Pada 26/5/18, dia datang dari Johor dengan dipandu oleh isterinya , Pn Roshanita Bt Ahmad fan anak perempuan mereka, Amalina.

Rupanya, Tuan Basir Ahmad Bin Mohamad adalah pegawai kastam di KLIA. Buat masa ini masih bercuti sakit. dia di amputasi pada februari 2018, lukanya telah sembuh dan doktor  menasihatkan supaya dia mendapatkan kaki palsu yang boleh membantunya lebih mudah bergerak. fb kedidi memuat naik dengan izin,

EEDF40DA-27B1-4986-8669-796E6232AA28

beliau menjelaskam, kesnya  bermula kerana luka di tumit akibat duri pokok bunga. luka kecil yang tidak disedari kerana dia tidak merasa sakit. Ia di sedari apabila timbul simptom lain iaitu bengkak dan berdarah. Bengkak dan luka itu merebak. Ia di rawat di hospital muar, hospital columbia, hospital Sultanah Aminah dan kemudian di amputasi di hospital pantai Melaka….. “Saya tidak sakit di tempat yang luka atau di potong” tapi badan semakin lemah bila hanya hanya banyak tidur dan duduk di kerusi roda”.

4/6/18 dia, isteri dan anaknya sekali lagi datang untuk fitting. Memang jelas, dia kelesuan setelah 4 kali bangun, bertatih dan duduk semula semasa fitting dan berjalan. Hasratnya “ kaki palsu ini akan  memberi sumbangan yang bermakna kepada diri tugas saya ( beliau akan mula bertugas semulan setelah perayaan Aidilfitri ini. Moga terus memberi bakti kepada🇲🇾.

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close